Saturday, December 13, 2008

saya sedang b.e.l.a.j.a.r.

bismillah..



wahai kakak, dengar sini!

kakak tau kan umi n abah sangat2 mengharapkan kakak dapat result yg cemerlang sbb umi n abah tau yg kakak boleh buat!

kakak,

kakak kna kuat semangat nak belajar n yg penting jgn lupa tanggungjawab yg Allah dah beri. kakak kna ingt, Allah akan tolong kakak bila kakak susah n tension. Allah takkan pernah tinggalkan kakak tp kakak kna tunaikan hak2 Allah pada diri kakak.

kakak,

kakak kna ubah perangai kakak yg malas n selalu susahkan org. kalau kakak malas, semua benda tak jadi. kakak kena kuat dan utk kekuatan itu, selalulah minta pada Allah. semua benda yg kakak cakap n tegur org, kakak kna buat sbb kakak kna ingat, murka Allah pada org yg selalu cakap je tapi tak buat. kakak kna percaya yg kakak boleh capai ape je yg kakak nak.

kakak,

kakak kna ingat jgk benda yg penting ni. tak de kerehatan utk org yg memperjuangkan agama! benda2 yg susah ni, kakak kna blajar sabar. kakak jgn sampai ketinggalan dlm usaha menaikkan agama Allah sbb hnya golongan yg terpilih shj akn diberikan syurga Allah.

asma' kna slalu ingat, JALAN JIHAD TAK DIHAMPAR DGN PERMAIDANI MERAH.

dirimu yg dikasihi,
asma' aminuddin-01/04/06




terjumpa surat ini sms sebok mengemas bilik yg mcm tokang pecah. surat ini ditulis sms sy form 5. saya ingin selalu ingat ttg semua ini..

saya teringt dulu empat sbb utama sy belajar yg sy tulis time progrm motvasi.. jd tau2 je lah aura dia cane ye..

1- nak tunaikan harapan ummi dan abah, nak jd motvasi pada adik2..
~oh..perjalanan ini masih jauh..

2- nak beat rahmah.. nk jd contoh dlm keluarga n pecah rekod family

~mmg la dpt beat rahmah utk spm, tp spm je. mak cik saya yg sebaya umur ini lg best sbb dia dpt fly n amek medic di mesir. saya, x mau. sbb tak dapat..huhuhu. salah saya jgk..

3- nak sambung belajar kt oversea (universiti al-azhar/universiti yarmouk/uia)
~uuhh, seberang sg pun tak lepas. ini kan pulak oversea. tersangkut pulak kt pilihan yg last. er, uia kt oversea kah? agak tak berapa btul kot time tu? dolu2 sy nk jd pakar bhs arab+hafizah..skrg? pakar kimia la kot nnt. alhamdulillah 1000x. krn saya dicmpkkn disini..i'm pharmacist to be..insyaAllah. mohon didoakan('_'!)

4- nak jd penggerak dakwah, nk memperjuangkn islam!
~allahumma thabbit qabi 'ala deenik wa 'ala thooatik.


utrujah: cita2 dan kehidupan masih jauh dan panjang..tp islam dan perjuangan tak pernah berrenggang walau sedetik.

3 comments:

yang memberi hati